Transport & logistics

Logistiek dienstverlener Wijnands Bulk Care te Lanaken is gespecialiseerd in los gestorte producten. Wij verzorgen vervoer, op- en overslag (in een van de warehouses) en verpakken of verwerken materialen. Chemie, recycling, keramiek en staal zijn onze markten, en met onze specialistische koelkippers zijn we actief in de gelatine-industrie. Wijnands Bulk Care is groot genoeg om u zekerheid en continuïteit te bieden, en is tegelijk compact genoeg om met korte lijnen, persoonlijk en flexibel voor u te werken. Onze Nederlandstalige chauffeurs (die ook voldoende praktische kennis hebben van Duits, Frans en Engels) rijden vanuit de Euregio door heel Europa, voor een grote variatie aan gerenommeerde opdrachtgevers.

60 wagens per dag op de weg

U heeft ze vast wel eens gezien, onze opvallende rode kipperwagens. Elke dag zijn zo'n 60 wagens van Wijnands Bulk Care onderweg. De focus van ons bedrijf ligt op bulktransport voor de Europese staal-, chemische-, recycling- en keramische industrie. Ons wagenpark is goed verzorgd en toegerust voor de uiteenlopende typen vrachten die wij rijden: bulkmaterialen en coils. Speciaal voor de gelatine-industrie rijden we met koel-kippers. Onze chauffeurs zijn onze ambassadeurs, ze hebben kennis van de producten die ze vervoeren, en rijden volgens de principes van 'het nieuwe rijden'.

Een eigen haven midden in Europa

Vlakbij onze gunstig gelegen locatie in het hart van Europa ligt onze eigen laad- en loskade met diverse op- en overslagfaciliteiten voor verpakte en los gestorte materialen. Daarmee bieden we opdrachtgevers een aantrekkelijk alternatief om de drukke en dure haventerminals van Antwerpen, Gent en Rotterdam te omzeilen. Zelfs coasters van 3,4 meter diep kunnen onze kade aan het Albertkanaal aandoen. Ook ligt er een railterminal voor de deur. Wijnands Bulk Care heeft daarmee alle ingrediënten in huis om uw vracht slim en efficiënt te verwerken.

Alles in één hand

Als het gaat om de logistiek van uw product, heeft u het liefst te maken met één partij. Wijnands heeft alles in huis, en zorgt zo voor logistieke dienstverlening die ver reikt. Goed om te weten dat wij naast onze eigen specialistische bulkopslagfaciliteiten aanverwante diensten aanbieden, zoals verpakken, zeven en mengen van producten. Opslag onder douane entrepot behoort bij ons ook tot de mogelijkheden. Evenals het zorgen voor controle en voorraadbeheer van uw goederen. Met onze eigen wagens kunnen wij vanuit ons warehouse vrachten just in time op afroep leveren. Wijnands heeft zo de gehele logistieke keten in eigen hand, en is daardoor de perfecte partner voor uw (bulk)logistiek.

Ellen
Luc
Jean
Godfried
Guus
Freed
Gerard
Berry
Hendrik
Ronald
John
Mehmet
Ruud
Marc
Thomas
Peter
Herman
Fred
Cher
Jim
Sander
Mario
Jos
Winny
Hentie
Alex
Sean
Roy

Wij kennen uw product

Ons transportbedrijf laat elke dag zien dat mensen het verschil maken. Onze planners staan dag in dag uit paraat om alle processen in goede banen te leiden. Ze zijn de cruciale schakel tussen de chauffeur en de klant. Onze administrateurs zorgen voor een tip top verslaglegging en facturatie. En onze chauffeurs kennen de producten die ze vervoeren: ze weten precies hoe ze deze moeten behandelen. Als familiebedrijf zit samenwerking en betrokkenheid ons in het bloed. Op deze site maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers, maar ook alle andere Wijnands-medewerkers laten u graag de meerwaarde ervaren die Wijnands Bulk Care uw bedrijf kan brengen.

Onze klanten

Wijnands Bulk Care werkt voor een vaste kern tevreden gerenommeerde klanten.  We zijn er trots op dat we voor sommige van hen al meer dan 50 jaar rijden. Partnership betekent niet dat er in de samenwerking niks verandert: we groeien mee met onze klanten en maken ons sterk voor verbeteringen in de logistieke oplossing die we bieden. Kijk naar onze gerenommeerde klanten groep. Koramic Terca/B, Sibelco Deutschland/D, Arcelor Mittal/B, Thyssen Krupp Stahl/D, Tessenderlo Chemie/B, PB Gelatins/B, OCI Agro/NL